Persbericht

Uniek ‘Frans broodconcept’ voor Twente; Pain Rubèn.
Meinders, de Echte Bakker zet in op brood voor de echte fijnproever.


Rijssen- Een eigen broodconcept, dat helemaal is afgestemd op de echte fijnproever. Dat was de opdracht die Ruben en Hester Meinders van Meinders, de Echte Bakker zichzelf gaven toen 9 maanden geleden de eerste ideeën over Pain Rubèn ontstonden. De hedendaagse consument wil graag brood dat ‘natuurlijk lekker’ is en een authentieke uitstraling heeft. Dat waren de uitgangspunten voor Pain Rubèn. Daarnaast hebben we in Frankrijk inspiratie opgedaan op het gebied van Desem en Speltbrood.
We zijn trots op het resultaat dat nu uit de oven in Rijssen is gekomen!’. laat Ruben Meinders ons weten.

Weer leven in de bakkerij in Rijssen

Toen Meinders een aantal jaren geleden verhuisde naar een nieuwe, ambachtelijke bakkerij op het Industrieterrein in Almelo, bleef de bakkerij achter de winkel in Rijssen leeg staan. Ruben zegt: ‘Toch bleef dat bij mij altijd knagen en was ik er van overtuigd dat we ooit weer in Rijssen aan het bakken zouden slaan. Alleen dan wel op een heel bijzondere manier. Vandaar ook dat we de bakkerij aan de Watermolen weer in bedrijf hebben gesteld en ons daar nu helemaal focussen op de productie van desem en speltbrood. Vanaf nu noemen we de bakkerij in Rijssen dan ook ‘La Boulangerie Pain Rubèn’. Alleen hier maken we dit brood onder de naam Pain Rubèn, omdat het zo speciaal is dat ik daar persoonlijk garant voor sta!’.

Nieuwe specialiteitenlijn met karakter

Samen met de bakkers heeft Ruben veel getest en gebakken. ‘De ontwikkeling ging met vallen en opstaan en betekende net zo lang bijsturen totdat er een perfect brood was ontstaan. Het is een brood met karakter geworden, puur natuurlijk met een heel bijzonder aroma. Het bijzondere aan deze broodlijn is dat het is bereid met desem. Desem heeft van nature een positieve invloed op brood. Pain Rubèn blijft dan ook veel langer mals en smaakvol met een bijzonder aroma. Voor elke liefhebber hebben we iets bijzonders. Maar liefst zes nieuwe soorten zien vanaf 1 september het daglicht. Van Authentiek tot Spelt met Honing-Vijgen, maar ook een echte Franse Baguette’.

Het lekkerste Franse brood van Twente en omstreken!

Ruben en Hester hopen dat Pain Rubèn zal uitgroeien tot een regionaal merk dat herkenbaar is voor authentiek en smaakvol brood. ‘Hier in Twente zijn de mensen open, eerlijk, authentiek en echte fijnproevers. Dat vind je ook terug in het Pain Rubèn, dus dat gaat helemaal goed komen’, aldus Hester. ‘Met dit concept spelen we direct in op de trend van oorsprong, betrouwbaarheid en herkomst; de consument anno 2012 wil weten waar producten vandaan komen en daarop kunnen vertrouwen’. Pain Rubèn is daarom Hét lekkerste Franse brood van Twente en omstreken!.

Voor elk moment wat wils!

‘Met dit brood wordt het ambachtelijk karakter van onze bakkerij extra benadrukt. Al ons brood heeft namelijk een bereidingstijd van 4,5 uur, want om veel smaak en aroma te krijgen is tijd en aandacht een absolute voorwaarde. . In dit nieuwe concept is er voor elke smaak en eetmoment een passend brood bedacht, want brood moet bovenal ook lekker zijn.De introductie van Pain Ruèn zal niet onopgemerkt blijven.
Via een heuse proeverij met gratis ‘Petit dejeuner’ voor klanten, in geheel Franse sferen en leuke acties zal op 1 september de introductie starten. In de winkel krijgt het brood een speciale plek en zal er volop geproefd kunnen worden. Want over smaak valt niet te twisten: Pain Rubèn.

Zie hier het assortiment Paint Rubèn van Echte Bakker Meinders. [Lees meer..]